A VOLT Fesztiválon is bemutatkozik a hamis tárgyak kiállítása

A kiállítás egy lakás elrendezését követve mutatja be, hogy a mindennapok során hol, milyen hamis tárgyakkal kerülhetnek kapcsolatba a fogyasztók. A lakás helyiségein, így a nappalin, gyermekszobán, hálószobán, konyhán és fürdőszobán végigkalauzolva a látogatókat, információs molinókkal és hamis tárgyakkal illusztrálja a hamis árucikkek megvásárlásával járó kockázatokat és veszélyeket.

A bemutatott hamisítványok között különféle elektronikai termékek, ruházati cikkek, gyógyszerek, kozmetikai szerek és játékok szerepelnek. A kiállításon ezek, valamint a hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről. Az információs anyagok a hatóságok tapasztalatairól, a hamisítás és kalózkodás következményeiről adnak átfogó képet, továbbá a veszélyek elkerülésében nyújtanak hasznos segítséget.

A kiállításon a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai kalauzolják körbe az érdeklődőket és válaszolják meg kérdéseiket. A hamisítók trükkjeiről, valamint a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkairól a VPOP munkatársai tartanak naponta többször is előadást. A kiállítás eddigi tapasztalatai alapján a látogatók körében a legnépszerűbbek a megfogható hamis tárgyak, amelyeknél maguk állapíthatják meg az eredeti és a hamis termék közötti különbségeket, valamint nagy érdeklődést váltott ki a „csőgörény”, hivatalos nevén fiberszkóp is, amelyet kipróbálva csomagok rejtett tartalmát fedezhetik fel a játékos kedvű látogatók.

További információ a kiállításról az alábbi http://www.hamisitasellen.hu/hu/hirek/2010/a-volt-fesztivalon-is-bemutatkozik-a-hamis-targyak-kiallitasa linken érhető el.

"Hamis ígéretek, valódi veszélyek" hamis tárgyak kiállítása

2010. június 30.- július 3.
VOLT Fesztivál, Sopron, Lővér Kemping
Nyitva tartás: mindennap 10-től 20 óráig

2010/06/21